Co jste třeba ještě nevěděli o víně

Myslíte, že už o tomto lahodném révovém moku víte všechno? A věděli jste, že ho užívali s láskou už ve starém Egyptě? Že to byl nápoj, který už tehdy patřil na stůl těch nejbohatších a dával každé hostině patřičnou důstojnost. Je to mok, který vzniká cíleným a řízeným kvašením po sklizení zralých plodů. Můžete si vybrat, jaký druh či barvu chcete, zda máte raději bílé, růžové nebo kořenitější červené. Je určitě na každém, které odrůdě a chuťovému základu dá přednost. Jeho chuť zásadně umocňuje také jídlo, které zároveň s tímto alkoholovým nápojem pojíte. Propojení červeného i bílého vína s rozličnými sýry dá vyniknout všem chuťovým kombinacím a okoření každý společenský večer nebo jen posezení s přáteli.

Ochutnejte bílé, růžové i červené

Jste požitkářem a umíte si vybrat pro své chuťové pohárky vždy to nejlepší a nejlahodnější, a vyhledáváte také lahodný alkoholový révový nápoj, který vždy svému uživateli poskytne ojedinělý zážitek a potěšení? A víte také, že o víně hovoříme, i když není vyrobené z klasické révy? Právě tento zajímavě laděný mok, je možné totiž vyrobit z jakéhokoliv ovoce, které necháme kvasit a za určitých přesně daných podmínek zpracujeme a upravíme. Nejčastějšími plody pro toto použití jsou šípky, rybíz i trnky. Chuť samozřejmě takto zpracovaný nápoj získává podle druhu ovoce. Aroma a celkové ladění moku je přímo dané použitým ovocem. U révy je velmi důležité, kdy dojde ke sklízení a zpracovávání hroznů. Pozdnější sběr zajistí nápoji mnohem sladší chuť než dřívější odrůdy.

Nezařazené